Verdwijnen Christenen Midden-Oosten "reëel gevaar"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een volledig ver- dwijnen van de Christenen in het Midden-Oosten is een "reëel gevaar". Dat zegt Kardinaal Leonardo Sandri, prefect van de Vaticaanse Congregatie...
20120919_MiddenOosten01

Een volledig verdwijnen van de Christenen in het Midden-Oosten is een "reëel gevaar". Dat zegt Kardinaal Leonardo Sandri, prefect van de Vaticaanse Congregatie voor de Oosterse Kerken.

 

Dit lot hangt na de geweldsuitbarstingen van Islamitische zijde niet alleen Katholieken boven het hoofd, maar ook Orthodoxe Christenen, aldus Sandri in een interview met het Vaticaanse dagblad ***L"Osservatore Romano"***. Tegelijkertijd zegt de Kardinaal erop te vertrouwen dat de "ware" Islam altijd op respect en tolerantie tegenover andersgelovenden bedacht is.

Vooral priesters moeten zich inspannen om de blijvende presentie van Christenen in hun geboortelanden te handhaven. Christenen dienen sterker in het dagelijkse leven in de regio aanwezig te zijn.

Als prefect van de Congregatie voor de Oosterse Kerken is Kardinaal Sandri verantwoordelijk voor de met Rome verbonden Kerken van het Midden-Oosten. Zij erkennen de Paus als het Hoofd van de Kerk, maar hebben hun eigen liturgische ritus en een eigen kerkelijk recht.

Paus Benedictus XVI heeft de Christenen in de regio tijdens zijn recente bezoek aan Libanon opgeroepen hun vaderland niet te verlaten.

Bron: KN, foto: The Spectator