Verdwenen priester Bangladesh getraumatiseerd terug

dinsdag, 05 december 2017
Nieuws
Pr. William Walter Rozario, de Bengaalse priester die vorige week maandag verdween - vlak voor het bezoek van Paus Franciscus aan Bangladesh - is vrijgelaten door de politie en verblijft tijdelijk in de residentie van zijn bisschop.
20171130-Fr-walter-rozario

Volgens bronnen van persdienst Fides is de priester getraumatiseerd door zijn ervaring en heeft hij moeite met spreken. Vanwege de kwetsbare psychologische toestand waarin hij zich bevindt, heeft de bisschop een periode van rust voor de priester geregeld, in de hoop dat hij langzaam vrede en rust zal herwinnen en de opgedane ervaring zal vergeten.

Het verhaal van de vermeende ontvoering moet nog worden opgehelderd, omdat de Bengaalse politie beweert dat de priester alleen is weggegaan en er geen geweld is gebruikt. De priester zou volgens hen "geestelijk instabiel" zijn. De plaatselijke kerk is er nog steeds van overtuigd dat het een gijzeling betrof. Het bisdom hoopt dat pr. Rozario snel zijn versie van de feiten kan geven om te begrijpen wat er is gebeurd. "We zijn er nog steeds van overtuigd dat hij is gekidnapt. Eerst moet hij fysieke en mentale kracht terugwinnen. We wachten op verduidelijking", aldus een lokale priester tegen Fides. "Er zijn er geen elementen om mee vast te stellen dat hij geestesziek is."

Bron: Fides