"Verdachte" moord Bhatti opgepakt

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Pakistaanse politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op minister Shahbaz Bhatti voor...

De Pakistaanse politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op minister Shahbaz Bhatti voor religieuze minderheden in maart van dit jaar. De politie verhoort Hafiz Muhammad Nazar die is opgespoord via telefoontaps. Hoewel zijn bewaring is verlengd is er tot nu toe geen enkel bewijs van zijn betrokkenheid, meldt AsiaNews.

 

Nazar werd gearresteerd nadat hij in een telefoongesprek met een advocaat zou hebben gezegd de moordenaars van Shahbaz Bhatti te kennen. Waarom zijn telefoon werd afgeluisterd is onbekend.

Vragen

De arrestatie van Nazar roept veel vragen op. De man was tien jaar een naaste medewerker van de Katholieke Bhatti. Volgens de politie zou de man gezegd hebben geestelijke te zijn en dat hij in een persoonlijk conflict was geraakt met Bhatti.

Verantwoordelijkheid

Shahbaz Bhatti, de enige katholieke minister in het kabinet van president Asif Ali Zardari en premier Gilani, werd op 2 maart 2011 in Islamabad doodgeschoten. Bij de aanslag op de onbeschermde auto werden dertig schoten afgevuurd. De verantwoordelijkheid werd opgeëist door de Tehreek-e-Taliban Pakistan vanwege Bhatti’s pogingen de blasfemiewet ongedaan te maken. De moord zou mede zijn ingegeven door de verdediging door Bhatti van Asia Bibi, de 45-jarige weduwe die wegens godslastering ter dood is veroordeeld.

In januari was de islamitische gouverneur van Punjab ook al vermoord omdat hij pleitte voor afschaffing van de blasfemiewet.

Bron: AsiaNews