Verbouwing van de gevangeniskapel op Filipijnen

Project
De strafkolonie van Iwahig ligt op het eiland Palawan. Momenteel wonen hier 418 gevangenen plus 27 stafleden en 76 familieleden. De kapel van de gevangenis is toe aan een verbouwing en hiervoor vraagt de gevangenispastor om hulp.De strafkolonie van Iwahig ligt op het eiland Palawan. Momenteel wonen hier 418 gevangenen plus 27 stafleden en 76 familieleden. De kapel van de gevangenis is toe aan een verbouwing en hiervoor vraagt de gevangenispastor om hulp.

Vreedzaam
De gevangen van Iwahig wonen in kleine groepjes en kunnen bezoek ontvangen van hun familie. Het is een zogenaamde ‘open’ gevangenis. De gevangenen bebouwen ongeveer 100.000 hectare aan rijstvelden en kokosplantages die eigendom zijn van de regering.

Oude kapel
De gevangeniskapel is een belangrijk middel om een geest van vreedzaam samenleven onder de gevangenen te creëren. De kapel is echter gebouwd in de jaren ’60 toen er slechts 60 gevangenen, 12 werknemers en 31 familieleden waren. Sinds die tijd is de kapel slecht onderhouden en is dringend toe aan renovatie. Dat is ook noodzakelijk om de grotere gemeenschap van gevangenen in deze kapel te kunnen ontvangen.

Gevangenispastor
Pastoor Nelson P. Pagayona, de gevangenispastor, heeft zich daarom tot Kerk in Nood gericht met de vraag om financiële ondersteuning. Dit doet hij met de volledige steun van zijn bisschop Pedro D. Arigo van het bisdom Puerto Princesa.

Kerk in Nood heeft € 3.650,- beloofd voor het verbouwen van de gevangeniskapel. Helpt u mee?