Venezuela: Kerk vreest confiscatie goederen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Vene­zo­laanse bisschop­pen­con­feren­tie vreest dat de socia­lis­tische regering van president Hugo Chavez overweegt om kerke­lijke bezit­tingen te confisceren.

De Venezolaanse bisschoppenconferentie vreest dat de socialistische regering van president Hugo Chavez overweegt om kerkelijke bezittingen te confisceren.

Dat meldt het hoofdkantoor van de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood in Königstein. Kerk in Nood ontving eerder deze maand signalen van bronnen rond de Venezolaanse bisschoppenconferentie dat Chavez zijn oog heeft laten vallen op grond waarop verschillende katholieke scholen staan.

De vrees is toegenomen doordat Chavez eerder belangrijke financiële instellingen en bedrijven heeft genationaliseerd die in verbinding staan met de olie-industrie.

Enkele weken geleden kondigden overheidsfunctionarissen plannen aan om verschillende katholieke scholen te confisceren in het kader van een campagne om "gebouwen van historische en nationale betekenis te beschermen".

De kerkelijke leiding vreest dat dit een eerste stap wordt in een uitgewerkt plan om meer kerkelijk bezit in het gehele land te naasten, aldus Kerk in Nood.

Bron:KIN