Veiligheidsmuur voor kleinseminarie Islamabad

Project
Aanvallen tegen christenen komen tegenwoordig regelmatig voor in Pakistan. Bijna elke priester in het land heeft op een bepaald moment anonieme bedreigende telefoontjes of brieven ontvangen.
ACN-20151209-33481

Zelfs de bisschoppen van het land ontvangen dreigbrieven waarin wordt geëist dat ze zich tot de islam bekeren. Aanvallen op kerken en kerkelijke eigendommen komen vaak voor en nemen toe – en soms zijn ze veel ernstiger dan alleen stenen gooien. Er zijn ook zelfmoordaanslagen geweest, bomaanslagen, gewapende aanvallen, brandstichtingen en aanvallen door woedende menigten. Er is constant gevaar van dergelijke. Veel kerken worden door de politie beschermd en de regering heeft van de kerk geëist dat ze verhoogde veiligheidsmaatregelen neemt.

In 1995 opende het bisdom van Islamabad-Rawalpindi een kleinseminarie in Lalazar, waar jonge mannen die een roeping tot het priesterschap overwegen de eerste drie jaar van training ondergaan, alvorens het grootseminarie te betreden. Op dit moment leven er 22 jonge seminaristen in het "Kleinseminarie van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes" waar ze studeren en kennismaken met het spirituele leven.

Het seminarie is al omgeven door een muur, maar die is op sommige plaatsen ingestort. Daardoor kunnen onbevoegden eenvoudig toegang krijgen tot het terrein. In een land als Pakistan, waar terrorisme en geweld overal is, is dit een groot gevaar, vooral voor de leden van de strijdende christelijke minderheid. En dus moet de muur worden gerepareerd en opnieuw opgebouwd en hoger en sterker worden gemaakt, zodat het de seminaristen kan beschermen. Daarnaast moest het seminarie, dat nu al meer dan 20 jaar bestaat, ook een aantal essentiële reparatie- en renovatiewerkzaamheden ondergaan in de afgelopen jaren. Daarom heeft het bisdom zich tot Kerk in Nood gewend voor hulp bij het herbouwen en versterken van de veiligheidsmuur.

Voor € 17.500 zijn de leerlingen beter beschermd tegen gevaar van buitenaf. Voelt u zich geroepen om dit bijzondere werk te helpen bekostigen? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van code 328-02-19.