Vaticaan veroordeelt aanvallen op kerken in Kenia

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het Vaticaan heeft de aanvallen van zondag op twee christelijke kerken in Kenia waarbij 17 doden en 50 gewonden vielen veroordeelt. Woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, omschreef de aanvallen als...
20120407_Kenia01

Het Vaticaan heeft de aanvallen van zondag op twee christelijke kerken in Kenia waarbij 17 doden en 50 gewonden vielen veroordeelt. Woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, omschreef de aanvallen als "walgelijk, gruwelijk en verontrustend".

Lombardi noemde deze aanvallen op kerken door terroristische groeperingen "een bijzonder effectieve methode voor de verspreiding van haat en angst". Volgens Lombardi is het "noodzakelijk om de vrijheid van godsdienst voor christenen te verdedigen en opnieuw te bevestigen en om onverantwoorde daden die haat zaaien tussen verschillende religies tegen te gaan."

De aanvallen deden zich gelijktijdig voor op twee verschillende plekken in de stad Garissa, vlakbij de grens met Somalië. Verschillende Afrikaanse landen, met name Nigeria en Kenia, hebben sinds 2010 te maken met terroristische aanvallen van Boko Haram en Al Shabaab op christelijke kerken.

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad/RomeReports)