Vaticaan pleit voor internationale dag tegen Christenvervolging

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In een toespraak tot de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) heeft de Vaticaanse secretaris voor buitenlandse betrekkingen Aartsbisschop Dominique Mamberti gepleit...
20110812_Vaticaan01

In een toespraak tot de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) heeft de Vaticaanse secretaris voor buitenlandse betrekkingen Aartsbisschop Dominique Mamberti gepleit om jaarlijks een internationale dag tegen Christenvervolging te houden.

Mamberti deed zijn oproep tijdens een OVSE-bijeenkomst in Litouwse hoofdstad Vilnius. Hij zei dat een internationale dag tegen Christenvervolging "een belangrijk signaal van de overheid is om hun wil te tonen om iets tegen deze problematiek te doen". De Aartsbisschop liet doorschemeren dat niet alle overheden de ernst van de Christenvervolging inzien. Hij waarschuwde dat schending van godsdienstvrijheid gemeengoed dreigt te worden. "Jaarlijks worden 200 miljoen Christenen van verschillende achtergronden gediscrimineerd vanwege hun geloof. Een internationale gedenkdag kan de aandacht vragen voor hun problemen."

 

(Bron: KN/CC)