Vaticaan blijft Chinese bisschop onder huisarrest steunen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In antwoord op berichten dat de Chinese autoriteiten hun erkenning van bisschop Thaddeus Ma Daqin hebben ingetrokken, heeft het Vaticaan nog eens herhaald dat alleen...
20121210_China2

In antwoord op berichten dat de Chinese autoriteiten hun erkenning van bisschop Thaddeus Ma Daqin hebben ingetrokken, heeft het Vaticaan nog eens herhaald dat alleen de Heilige Stoel het recht heeft Katholieke bisschoppen te benoemen.

Met betrekking tot de status van bisschop Ma, de hulpbisschop van Shanghai die onder huisarrest staat, "beschikt de Heilige Stoel niet over meer informatie dan wat in de media is verschenen," verklaarde pater Frederico Lombardi, de directeur van het Vaticaanse persbureau tegenover verslaggevers. Hij voegde hieraan toe dat de positie van het Vaticaan ten aanzien van de Kerk in China ongewijzigd blijft en haalde een verklaring aan van kardinaal Fernado Filoni, de prefect van de Congregatie voor de Geloofsverbreiding.

In deze verklaring noemde de kardinaal bisschop Ma een van de geestelijken die in afzondering wordt gehouden of van zijn vrijheid is beroofd. Hij voegde hieraan toe dat de beperkingen op de Kerk in China ernstig blijven. Hij zei: "Het is in afwezigheid van geloofsvrijheid of de aanwezigheid van sterke beperkingen, de taak van de gehele Kerk op te komen voor de legitieme rechten van Chinese gelovigen en vooral van de Heilige Stoel om zich uit te spreken namens degenen die geen stem hebben."

Bron en foto: CWN