Vaticaan bevestigt ontmoeting van paus met Chinese autoriteiten niet

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Op basis van een anonieme bron heeft de Italiaanse nieuwssite www.Lettera43.it gisteren gemeld dat paus Franciscus leden van de Chinese communistische partij zal ontmoeten tijdens zijn verblijf in Zuid-Korea van 14-18 tot augustus. De bron meldde verder d
20140606China02

Op basis van een anonieme bron heeft de Italiaanse nieuwssite www.Lettera43.it gisteren gemeld dat paus Franciscus leden van de Chinese communistische partij zal ontmoeten tijdens zijn verblijf in Zuid-Korea van 14-18 tot augustus. De bron meldde verder dat men hoopt dat na Noord-Korea ook de Chinese regering de paus zal uitnodigen naar Peking.
As hij zou willen, zou de paus een dag kunnen doorbrengen in Noord-Korea en een in China om zijn boodschap van vrede te brengen. Bovendien zou paus Franciscus dan in staat zijn om de wonden van de Kerk te genezen en die van de geschiedenis, aldus de bron.

De Heilige Stoel gaat door met haar werk in China om het lot van de katholieken te verlichten die gedwongen worden hun geloof in ondergrondse kerken te belijden. De officiële bisschoppen van het land hebben al meer dan 50 jaar geen banden meer met de Heilige Stoel. Toch is er langzaam een proces op gang gekomen waarin beide partijen streven naar betere verhoudingen.
Intussen groeit de ondergrondse gemeenschap onder de verdrukking en het aantal gelovigen dat verlangt naar erkenning van de Heilige Stoel neemt toe. Waarnemer zeggen dat de tijd waarin Mao Zedong godsdienst opium voor het volk noemde voorgoed voorbij is.

Benedictus XVI nam een aantal initiatieven waarin hij het opnam voor de vervolgde gelovigen en schreef in 2007 een open brief aan de Chinese katholieken waarin hij de houding van het communistische regime afkeurde evenals het niet erkennen van priesters. Hij bleef waakzaam en open in de dialoog met China, ondanks sterke tegenstand onder een substantieel deel van de Romeinse curie .
Nog geen 24 uur nadat Franciscus tot paus was gekozen , werd president Xi Jinping op 14 maart 2013 aangesteld als officiële leider van de Volksrepubliek. Sommige waarnemers geloven dat Xi een grootscheepse hervorming van de Chinese samenleving zal doorvoeren end de rol van China in de wereld zal herzien, maar anderen blijven sceptisch.

Bron: Zenit

Foto: hetgoedeleven