fbpx

Van Fátima tot Myanmar bidden kinderen de rozenkrans

vrijdag, 15 oktober 2021
Nieuws
Meer dan 168.000 hebben zich dit jaar al ingeschreven voor het initiatief “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans”, georganiseerd door Kerk in Nood (ACN), dat op 18 oktober 2021 zal plaatsvinden. In Nederland wordt dan om 19 uur online gebeden.
One Million Children Praying the Rosary 2021

Bij het internationale kantoor en de nationale delegaties van Kerk in Nood stromen nog steeds e-mails en berichten van bisdommen, missies en parochies uit de hele wereld binnen. Daarmee leeft de hoop dat het officiële aantal deelnemers hoger zal uitkomen dan vorig jaar. Uit 44 landen, variërend van Afghanistan tot Zambia en inclusief Colombia, Ghana, Libanon, Peru, Zuid-Afrika, Sierra Leone, Zuid-Soedan, Venezuela, Mozambique, en Bosnië en Herzegovina, is deelname door ruim honderdzestigduizend kinderen aan de gebedsactie toegezegd.

Oproep pater Pio
Het initiatief ‘Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans’ is geïnspireerd op de woorden van Pater Pio die, toen hij een groep kinderen het gebed zag bidden, zei: “Als een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” Het aantal deelnemers aan dit initiatief neemt elk jaar toe. Kerk in Nood steunt het initiatief met als doel één miljoen officieel geregistreerde deelnemers te bereiken. Gezinnen, parochies of bisdommen die willen deelnemen aan deze gebedsdag kunnen zich hier inschrijven en ontvangen dan een gebedsboekje met onder meer overwegingen bij de rozenkrans en kleurplaten.

Hoop doet wonderen
“Ik dank u hartelijk voor uw uitnodiging om deel te nemen aan de wereldwijde gebedscampagne ‘Eén miljoen kinderen bidden de rozenkrans’. Ik heb een kennisgeving gestuurd naar alle pastoors om de gelovigen in de parochies te organiseren”, zegt een plaatselijke kerkleider uit Myanmar, die om veiligheidsredenen liever anoniem wil blijven. “De situatie is al maanden slecht. De pandemie is vrij ernstig in ons gebied. Alle dorpen zijn afgesloten. Het dagelijks bidden van de rozenkrans is de enige bron van kracht, zowel fysiek als geestelijk, in de dorpen. Ons bisdom zal zich bij u voegen en voor u en uw intenties bidden. Ik ben u eeuwig dankbaar voor alle bezorgdheid, liefde, vriendelijkheid en gulle steun.”

Gebedsnetwerk paus
Dit jaar kan het initiatief ook rekenen op de officiële steun van het wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus, het Wereldapostolaat van Fátima en van het heiligdom van Fátima zelf, dat zo nauw verbonden is met de rozenkrans. Dit jaar worden kinderen aangemoedigd om te bidden “hand in hand met Onze Lieve Vrouw en onder de bescherming van de Heilige Jozef”, legt kardinaal Piacenza, voorzitter van Kerk in Nood (ACN) Internationaal uit. “Sint Jozef is, als patroon van de Universele Kerk, voor ons een groot voorbeeld van hoe God alle dingen ten goede kan keren door ons gebed, onze trouw en onze gehoorzaamheid aan zijn Woord.”

Op 18 oktober om 19 uur bidden we in Nederland via Zoom eveneens de rozenkrans met kinderen. Mgr. Mutsaerts, geestelijk assistent van Kerk in Nood Nederland, zal dan samen met enkele gezinnen vanuit de Sint-Petruskerk in Oisterwijk voorgaan in gebed. Doe mee, via Zoom of elders, en laat weten dat je meebidt! Meld je aan op kerkinnood.nl/kinderen