Uitnodiging: Pakistaanse bisschop vertelt over Christenvervolging in zijn Land

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Op dinsdag 18 juni spreekt bisschop Sebastian Shaw, ofm van Lahore op uitnodiging van Kerk in Nood in het Sint-Janscentrum (Papenhulst 4, Den Bosch) over de situatie van de Christenen in Pakistan. De avond begint om 19.30 en is...
20130611Bishop_Sebastian_Shaw_of_Lahore

Op dinsdag 18 juni spreekt bisschop Sebastian Shaw, ofm van Lahore op uitnodiging van Kerk in Nood in het Sint-Janscentrum (Papenhulst 4, ‘s-Hertogenbosch) over de situatie van de Christenen in Pakistan. De avond begint om 19.30 en is ongeveer om 21.15 uur afgelopen. De lezing zal in het Engels gegeven worden zonder vertaling.

Christenen in Pakistaan zijn slechts een kleine minderheid die het bijzonder moeilijk hebben. Ze hebben te maken met discriminatie, vervolging en aanslagen door overheid en fanatieke groeperingen. Zo is er vorige maand een Christelijk dorp aangevallen waarbij 1500 mensen zijn verjaagd en is het nog maar drie maanden geleden dat een groep moslims een Christelijke wijk in Lahore aan heeft aangevallen. Daarbij brandden 178 huizen tot de grond toe af en vielen er ten minste 35 gewonden. Een inwoner van Lahore vertelde hierover: "We waren zoals iedere dag aan het werk toen we een geluid begonnen te horen, en plotseling een golf van mensen over de wijk spoelde. Ze gooiden met zuur en bekogelden onze huizen met stenen en staken ze in brand. De politie greep pas in toen alles verwoest was."

De directeur van Kerk in Nood, Joris van Voorst tot Voorst, was afgelopen jaar nog ooggetuige van de vervolging van Christenen in Pakistan. Samen met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt was hij naar Lahore gereisd om daar met bisschop Sebastian Shaw te spreken over de situatie van de Christenen aldaar. Tijdens hun bezoek heeft de overheid van Punjab een aantal gebouwen van de Katholieke Kerk in Lahore vernietigd, waaronder een kapel en drie bewoonde huizen. Joris van Voorst zei hierover: "Ik ben geschokt dat een overheid gebouwen verwoest waar mensen in wonen." Pieter Omtzigt voegde er aan toe: "De Kerk had dit gebouw al meer dan honderd jaar in bezit en dan lijkt een eigendomskwestie slechts een excuus om tot vernietiging over te gaan. Dit laat helaas zien dat de rechten van minderheden met voeten worden getreden."

Kerk in Nood nodigt u dan ook van harte uit om te luisteren naar wat bisschop Sebastian Shaw over de situatie van de Christenen in zijn land te vertellen heeft.

Wat: lezing "De situatie van de Christenen in Pakistan"

Waar: Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, ‘s-Hertogenbosch

Wanneer: dinsdag 18 juni 2013

Tijd: 19.30 uur tot 21.15 uur

Voertaal: Engels