Uitbreiding vormingscentrum voor bisdom Kandi Fo

Project
Het bisdom Kandi Fo ligt in het noordoosten van Benin, vlakbij de grens met Niger en Nigeria. Vanaf 1995 beschikt het bisdom over een vormingscentrum in een landelijke omgeving dichtbij de stad. Het centrum werd in 1995 gebouwd als een missiehuis maar wor

{mosimage}Project in Benin

Het bisdom Kandi Fo ligt in het noordoosten van Benin, vlakbij de grens met Niger en Nigeria. Vanaf 1995 beschikt het bisdom over een vormingscentrum in een landelijke omgeving dichtbij de stad. Het centrum werd in 1995 gebouwd als een missiehuis maar wordt vanaf 1997 gebruikt als een spiritueel centrum voor het gehele bisdom.

Multifunctioneel
In het vormingscentrum worden retraites voor priesters en religieuzen georganiseerd. Ook kunnen leken-catecheten hier een basisvorming en aanvullende vorming volgen. Zowel de retraites als de opleidingen zijn belangrijke aspecten van het werk van het bisdom.

Uitbreiding
Het vormingshuis bestaat uit een conferentiekamer, een eetzaal met keuken, en slaapkamers voor de cursisten/retraitanten. De docenten voor de individuele cursussen werden tot nu toe gehuisvest in de gastenkamers, maar het bisdom wil het centrum graag uitbreiden met een gepaste accommodatie voor de staf. De plaatselijke kerk beschikt echter niet over voldoende financiële middelen om deze uitbreiding te realiseren. De directeur van het vormingscentrum, pater Jacques Jullia, went zich daarom tot Kerk in Nood.

Kerk in Nood heeft € 23.000 toegezegd voor de verbouwing van het vormingshuis. Helpt u mee?