fbpx

Twee priesters vermoord in Mexico

woensdag, 07 februari 2018
Nieuws
Het aartsbisdom van Acapulco, Mexico, meldt dat twee priesters maandagmorgen 5 februari werden vermoord.
20180207-Mexicaanse-priesters-vermoord

Pr. Iván Añorve Jaimes, pastoor van de Helige Familieparochie in de stad Las Vigas, en pr. Germain Muñiz Garcia, priester in Mezcala, zijn gedood tijdens een aanval door onbekenden in de Mexicaanse stad Taxco. Volgens een persbericht van de officier van justitie in de staat Guerrero reisden de slachtoffers op de Iguala-Taxco-snelweg toen ze plotseling werden afgesneden door een ander voertuig, van waaruit schoten werden afgevuurd. De aanvallers vluchtten weg.

"Als Kerk zijn er erg geraakt door deze tragische gebeurtenis, die wordt betreurd door de hele aartsbisschoppelijke gemeenschap en die van het bisdom Chilpancingo-Chilapa. We roepen de autoriteiten op om, zodra de waarheid bekend is, gerechtigheid te doen geschieden", aldus een verklaring van het aartsbisdom Acapulco.

Naast om gebeden voor de zielen van de priesters, vraagt het aartsbisdom van Acapulco ook om gebed voor "de bekering van degenen die, vergetend dat we broeders zijn, een misdaad begaan die de waardigheid van de menselijke persoon schaadt, de heilige gave van het leven wegplukt en pijn en leed zaait in de familie en in de samenleving. Laten we niet ophouden ons in te spannen om vrede te stichten in onze familie, in onze gemeenschap, in onze staat, in ons thuisland. Laten we de Heer elke dag om deze vrede vragen", besluit de verklaring.

Bron: CNA