fbpx

Twee in Mali ontvoerde zusters leven nog

vrijdag, 07 juli 2017
Nieuws
Twee Franciscanessen, die in Mali werden ontvoerd, zijn samen met andere gijzelaars te zien in een 17-minuten durende video.
Kidnapped-Sr-Gloria-Cecilia-Narvaez-Argoty

De Colombiaanse en Zwitserse zusters Franciscanessen, Gloria Cecilia Narvaez Argoty en Beatrice Stockly, zijn nog steeds in leven. Dat blijkt uit een 17 minuten durende video die afgelopen weekend door de ontvoerders via intenet werd gepubliceerd. De ontvoerders behoren tot een splintergroep van Al Qaeda in Mali. In de video komen zes gijzelaars in beeld. Naast de twee zusters zijn ook de Franse Sophie Petronin, de Zuid-Afrikaan Stephen McGowan, de Australiër Elliot Kenneth Arthur en de Romeen Iulian Ghergut te zien.

De ontvoerders zeggen in de video dat er nog geen onderhandelingen plaatsvinden, maar ze sluiten niet uit om met Frankrijk over de voorwaarden voor hun vrijlating in gesprek te gaan. Frankrijk toonde zich bereid 5.000 soldaten te leveren voor een multinationale troepenmacht voor Mali. De Franciscanessen werden op 7 februari in Karangasso, op 400 Kilometer ten oosten van de hoofdstad Bamako, ontvoerd.

Bron: Kathpress.at/Kerknet