Twee bromfietsen en acht fietsen voor de zielzorg in de parochie St. Augustinus in Poko

Project
ACN-20160414CONGO39352

Project in Democratische Republiek Congo
In de parochie St. Augustinus in Poko, in het Noordoosten van de Democratische Republiek Congo, zijn de priesters zeer blij met twee bromfietsen, terwijl de catechisten zich heel gelukkig voelen met acht fietsen. Onze weldoeners hebben met 9600 euro geholpen, zodat zij niet meer urenlang te voet grote afstanden hoeven af te leggen.

Geloofsonderricht
De gelovigen zijn ook blij, want zij zullen het meeste ervan profiteren. Want nu kunnen de priesters en de catechisten ook de verder afgelegen dorpen vaker bezoeken, en de mensen kunnen de sacramenten ontvangen, geloofsonderricht krijgen en intensiever aan het kerkelijk leven deelnemen.

Het is een zegen
De parochie ligt in een landelijk gebied. De mensen leven hier van de hand in de tand van wat zij verbouwen. De gewapende conflicten hebben de armoede nog doen toenemen en de infrastructuur verwoest. De wegen, bruggen, de medische instellingen, de pastorieën – alles is verwoest of beschadigd. Maar het zijn de zielen van de mensen die allereerst hulp en bijstand behoeven. Daarom is het een zegen dat dankzij de steun van onze weldoeners nu intensievere zielzorg aan de gelovigen geboden kan worden. Een hartelijk “God moge het u vergelden” toegewenst!

Projectcode: 115-01-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood