Turkse Kerken vrezen aanslagen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De protestantse Kerken in Turkije zijn bang voor een toename van het aantal aanslagen in aanloop naar de parlementsverkiezingen...
20110406turkije01

De protestantse Kerken in Turkije zijn bang voor een toename van het aantal aanslagen in aanloop naar de parlementsverkiezingen van juni. In verkiezingstijd is er altijd sprake van versterkte agressie, zei woord- voerder Soner Tufan van de Vereniging van Protestantse Kerken dinsdag.

Tufan wees op een reeks voorvallen in de voorbije weken en maanden, waaronder een poging tot moord op een predikant in Izmir, afgelopen weekend.

Enkele dagen voor die aanslag was voor een andere kerk in Izmir een nepbom geplaatst, meldde de krant Zaman. In maart werd een huis van een protestantse gemeente in Bursa met vuurwerk bestookt en werden bij een kerkelijke instelling in Yalova de kabels van de beveiliginscamera’s doorgesneden. Ook in Yalova bekogelden in februari onbekenden een huis van een gemeente met stenen. Dit is "typisch" voor verkiezingstijden, zei Tufan. Menig kandidaat zou graag een vermeend missioneringsgevaar bezweren.

Bron: KNA