Training van studenten aan het interdiocesaan seminarie in Mayidi

Project
Op ongeveer 120 kilometer van de hoofdstad Kinshasa in Congo, ligt het seminarie van St. Robert Bellarmine in Mayidi. Naast een kleine subsidie uit Rome, krijgt het seminarie een bijdrage vanuit het bisdommen. Maar dit is niet genoeg om de hoge dagelijkse

-Kinshasa

Op ongeveer 120 kilometer van de hoofdstad Kinshasa in Congo, ligt het seminarie van St. Robert Bellarmine in Mayidi. Naast een kleine subsidie uit Rome, krijgt het seminarie een bijdrage vanuit het bisdommen. Maar dit is niet genoeg om de hoge dagelijkse kosten te kunnen betalen.

Weinig voorzieningen
Het seminarie is niet aangesloten op een waterleiding en kan ook geen gebruik maken van het elektriciteitsnet. Daarom moet het, wat deze aspecten betreft, zichzelf zien te redden. Ook de gezondheidszorg voor de studenten, staf en andere werknemers in het seminarie kost veel geld. Bovendien zijn de gebouwen al 80 jaar oud en toe aan reparatie en renovatie. Daarom vraagt de rector, Abbé Jules Muanda Kienga, om hulp. Zijn vraag wordt ondersteund door bisschop Fidèle Nsielele zi Mputu van Kisantu.

Kerk in Nood heeft een subsidie van €15.000,- beloofd, maar kan de financiering niet alleen rond krijgen. Helpt u mee?