Togo: duizend doopleerlingen in één parochie

Project
ACN-20170124-50301

De parochie in Dapaong, Togo (West-Afrika) heeft meer dan duizend doopleerlingen. Om alle dopelingen te voorzien van catecheselessen in deze groeiende parochie vraagt het om een bijdrage voor drie extra lokalen.

Meer dan 80% van de bevolking in Togo leeft van minder dan €15 per maand, 13% heeft zelfs minder dan €10 per maand om van te leven. Het bisdom van Dapaong ligt in het noorden van Togo en de regio telt 70% inwoners onder de leeftijd van 21 jaar. Velen die nu nog het traditionele animisme aanhangen, voelen zich tot het Christendom aangetrokken en willen zich laten dopen.

Priester Joan Sole Ribas is blij met de groei van zijn parochie en is al bezig met de bouw van een extra klaslokaal . Hiermee hoopt hij meer jongeren en volwassenen te kunnen voorzien van catechese. Om echter alle mensen hiervan te kunnen voorzien, zijn nog eens twee lokalen nodig. Per lokaal is een bedrag van €7.500 nodig.

Kunnen de jonge gelovigen die de Schrift willen leren rekenen op uw bijdrage? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code 156-01-19.