Terroristen planden bomaanslag Sagrada Família

dinsdag, 22 augustus 2017
Nieuws
De terroristen die vorige week twee dodelijke aanvallen in Spanje hebben uitgevoerd, hadden 120 gastanks verzameld met als doel deze in de Sagrada Família te laten exploderen, melden Spaanse media.
Barcelona-Sagrada-Familia

De tanks werden gevonden in de kuststad Alcanar toen de politie zocht naar de gisteren gedode chauffeur van de bus die op de menigte inreed in de Ramblas, waarbij 14 mensen omkwamen. Bij een aparte voertuigaanval in de stad Cambrils liet een vrouw het leven. Zes verdachte jihadisten werden door de politie gedood.

Op zondag namen de koning en koningin van Spanje deel aan een Mis voor de slachtoffers in de Sagrada Família, de nog onvoltooide basiliek van Antoni Gaudí. Koning Felipe VI en Queen Letizia, de premier, Mariano Rajoy, kwamen daarbij samen met de families van de slachtoffers. Kardinaal Joan Josep Omella van Barcelona ​​las een bericht voor van Paus Franciscus, die de aanval "een wrede terroristische daad" noemde en een "grote belediging aan de Schepper". In zijn homilie zei de kardinaal dat de aanwezigheid van zoveel mensen een "mooie mozaïek van vrede, respect, broederlijke samenleving en liefde" was.

De pauselijke boodschap, gestuurd door kardinaal Pietro Parolin, Vaticaanse minister van Buitenlandse Zaken, bevatte gebeden voor de eeuwige rust van de doden en hun families. Paus Franciscus bidt dat God ‘ons zou helpen om te blijven werken aan vrede en harmonie in de wereld’.

Bron: Catholic Herald