Terdoodveroordeelde Mariam uit Soedan in Italië

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Soedanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, heeft Soedan mogen verlaten. Ze is vanochtend aan boord van een Italiaans regeringstoestel aangekomen op vliegveld Ciampino bij Rome.

De Soedanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, heeft Soedan mogen verlaten. Ze is vanochtend aan boord van een Italiaans regeringstoestel aangekomen op vliegveld Ciampino bij Rome. Op de Italiaanse televisie was te zien hoe Mariam Yahya Ibrahim Ishaq uit het vliegtuig stapte met haar familie en de Italiaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken, Lapo Pistelli. Hij heeft zich haar lot zeer aangetrokken.

Premier Matteo Renzi en minister Federica Mogherini van Buitenlandse Zaken verwelkomden de Soedanese op het vliegveld.

Doodstraf
De 27-jarige Ishaq werd wereldnieuws, toen ze half mei door een islamitisch tribunaal ter dood werd veroordeeld, omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben opgegeven.

Ze is grootgebracht door haar christelijke moeder. In de gevangenis beviel ze van een dochter. Het was haar tweede kind. Eerder deze maand werd de aanklacht tegen haar ingetrokken.