Syrische Christenen vragen Russisch staatsburgerschap

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Rond 50.000 Syrische Christenen hebben Russisch staatsburgerschap aangevraagd uit vrees "voor het eerst sinds de geboorte van Christus uit ons land te worden...
20131018_syrie01

Rond 50.000 Syrische Christenen hebben Russisch staatsburgerschap aangevraagd uit vrees "voor het eerst sinds de geboorte van Christus uit ons land te worden verbannen."

Dat meldt AsiaNews op basis van informatie van het Russische ministerie van buitenlandse zaken. Dat publiceerde een aanvraag door de inwoners van Qalamoun, een gebied met overwegend Christelijke dorpen dat vreest net als Maaloula het doelwit te worden van Islamistische strijdgroepen die "bevrijd" gebied met harde hand islamiseren.

De ondertekenaars van de petitie verwijten het Westen de "terroristen" te steunen in hun aanvallen op Syrië en prijzen Rusland als "krachtige factor van wereldvrede en stabiliteit".

Omdat de Syrische wet dat toestaat hebben de ondertekenaars besloten Russisch staatsburgerschap aan te vragen, dat een "eer voor iedere Syrische Christen" wordt genoemd.

"Ons verzoek betekent niet dat wij geen vertrouwen hebben in het Syrische leger of de regering. Wij vrezen echter de samenzwering van het Westen en de haatdragende fanaten die een wrede oorlog tegen ons land voeren", aldus de aanvraag.

Bron en foto: AsiaNews