Syrië: vijf kinderen gedood bij beschieting van een christelijke school

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Syrische hoofdstad Damascus zijn maandag vijf kinderen van een christelijke school om het leven gekomen door mortiergranaten die afgevuurd werden door Syrische rebellen. Ook raakten...
20131411_Syrie01

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn maandag vijf kinderen van een christelijke school om het leven gekomen door mortiergranaten die afgevuurd werden door Syrische rebellen.

Ook raakten 27 kinderen gewond.Naast de school namen de rebellen ook twee kerken onder vuur.

De christelijke al-Qassaa wijk waar de beschieting plaatsvond, staat onder controle van het Syrische leger. Volgens een priester in dit gebied wordt de wijk bewoond door mensen van verschillende etnische en religieuze afkomst. "Het is een van de meest pluralistische wijken", aldus de priester.

Bij een andere aanval maandag, in de christelijke buitenwijk Bab Touma van Damascus, raakten bij een aanslag op een bus vijf christelijke studenten gewond.

Op zondag kwamen in Damascus nog een christelijke vader en zijn vier kinderen om het leven bij een aanslag met een mortiergranaat.

Vorige week werd ook de pauselijke ambassade in de Syrische hoofdstad door een granaat getroffen. Hoewel de schade flink was, vielen daarbij geen doden of gewonden.