Succesverhaal: nieuw parochiecentrum in Bangladesh

Project
ACN-20160823-45255

Toen Paus Franciscus op 9 oktober de naam van bisschop Patrick D ‘Rozario van Dhaka opnoemde op de lijst van nieuwe kardinalen, juichten de Katholieken van Bangladesh.

In dit land, wat overwegend Moslim is, vormen Katholieken een minderheid van slechts 0,2 %. De Christenen en gelovigen van andere minderheden vormen in toenemende mate het doelwit van extremistische aanvallen. In juli werden 20 buitenlanders eerst in een restaurant in de hoofdstad Dhaka gegijzeld en daarna door de terroristen vermoord. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor deze aanslag opgeëist. De aanvallen op Christenen, Hindoes en Boeddhisten worden steeds talrijker. Toch laten de Katholieken zich geen angst aanjagen.

De kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in het aartsbisdom van Dhaka is thuis voor zo’n 3000 parochianen; hun geloof is levendig en zij spelen een actieve rol in het leven van de Kerk. De parochiekerk is in de jaren rond 1770 gebouwd door Portugese missionarissen en is een van de oudste Christelijke bouwwerken in het land. Nog niet lang geleden, in 2002 werd het helemaal gerenoveerd. De naastgelegen pastorie, die 150 jaar geleden is gebouwd, bevond zich in dermate erbarmelijke omstandigheden dat hij elk moment kon instorten. Het was onbewoonbaar. Dankzij de gulheid van onze weldoeners waren wij in staat € 15.000 bij te dragen aan de kosten voor een nieuwe parochiehuis. Het nieuwe parochiecentrum voorziet in woon- en werkruimten voor de priesters en bevat daarnaast kantoren voor het parochiesecretariaat, ontvangkamers, een vergaderzaal, keuken en eetzaal. Tot vreugde van priesters en parochianen is het gebouw nu ingezegend en in gebruik genomen. Zij danken al wie geholpen heeft hartelijk en hebben beloofd voor hen te bidden.

Code: 342-01-19