Succesverhaal: Kippenfokkerij zusters Tanzania

Project
ACN-20160219tanz36760

Project in Tanzania
De parochie van Kisa in het bisdom Mbeya werd in 1927 gesticht. Zij omvat 3500 gelovigen die door 2 priesters, vijf kloosterzusters van de inheemse Congregatie „Onze Lieve Vrouw Koningin van de Apostelen“ en 25 catecheten wordt bediend. In 2009 opende de parochie ook een basisschool, die door kloosterzusters wordt geleid. Bovendien geven de zusters catechese, helpen ze oude mensen en zieken, geven ze voorbereiding op het Doopsel en helpen ze ook in andere scholen mee. Bovendien doen zij dienst als koster in de parochiekerk.

Zelfvoorziening: een kippenfokkerij
Omdat de parochie 12 externe locaties heeft, die tussen de 15 en 50 km. van de parochie zelf verwijderd liggen, moeten de kloosterzusters lange afstanden afleggen. Het budget van de parochie is minimaal en de gelovigen leven van de hand in de tand. Dus kan de parochie de kosten voor het levensonderhoud en de vervoerskosten van de zusters niet bekostigen. Daarom zijn de zusters begonnen om in hun tuin fruit en groenten aan te planten voor de verkoop. Omdat de opbrengst echter niet toereikend is, kregen ze een idee: Zij wilden een kippenfokkerij starten om eieren en vlees te kunnen verkopen.

Moge Zijn hemelse genade op u neerdalen
Onze weldoeners hebben met 3.300 euro geholpen, zodat zij een stal konden bouwen en 200 kippen konden aanschaffen. Nu kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien en zijn zij niet afhankelijk van derden. Zuster Felista schrijft: „Ik dank Kerk in Nood en de gulle weldoeners werkelijk zeer. Moge de almachtige God zijn hemelse genade op u allen laten neerdalen. Onze gemeenschap belooft u dat zij voortdurend voor u en alle weldoeners zal bidden en Heilige Missen zal vieren voor uw opdracht en uw welzijn.“

Projectcode: 154-05-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/