fbpx

Succesverhaal: Een pastoraal centrum in Deir El Ahmar

Project
Overal in Libanon kom je het beeld van de heilige Charbel tegen. Talrijke wonderen en gebedsverhoringen worden aan zijn tussenkomst toegeschreven, en de mensen vertrouwen op de hulp van hun heilige Libanees.
ACN-20150608-25604

De parochie van Deir El Ahmar, in de vlakte van Baalbek is toegewijd aan deze zeer vereerde Libanese heilige. Het in merendeel christelijke dorp, dat wordt omgeven door overwegend mohammedaanse dorpen, heeft ongeveer 10.000 inwoners. De mensen leven hier eenvoudig. De meeste van hen zijn boeren. Ook de ouders van de heilige Charbel waren arme boeren. De vader stierf jong, zodat de Charbel al jong als geitenhoeder moest werken, voordat hij op 23 jarige leeftijd in het klooster trad.

De jeugd van Deir El Ahmar heeft bijna geen vooruitzichten. De werkloosheid is hoog, en steeds meer jongeren raken aan de drugs. Bijna de helft van de scholieren verlaat de school halverwege, omdat ze geen toekomst voor zich zien.

De parochie van St. Charbel heeft daarom dringend om hulp verzocht om een pastoraal centrum te kunnen bouwen, waar men zich over de jongeren kan ontfermen en zij zich zinvol bezig kunnen houden. Huiswerkhulp, verschillende soorten handenarbeid, catechese en nog veel meer zal hier worden geboden. Maar niet alleen de jeugd zal er van profiteren, maar er zullen ook activiteiten worden aangeboden voor alle leeftijdsgroepen. Ook voor kinderen, jonggehuwden en voor oudere mensen. Kerk in Nood heeft met een bijdrage van 25.000 euro geholpen.

Pastoor Hanna Rahmé schrijft: „In naam van alle gelovigen van onze parochie dank ik u en groet u. Wij bidden voor alle weldoeners die ons in deze regio helpen om ondanks de moeilijke politieke situatie en de onzekerheid getuigenis te blijven afleggen van Christus.“

Projectcode: 326-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood