Succesverhaal: 10.000 kinderbijbels voor Oost-Timor

Project
ACN-20150617ti26018

Pater Werenfried van Straaten, de stichter van Kerk in Nood, vond het heel belangrijk om kinderen in de hele wereld een kinderbijbel te geven. Want hij was van mening dat: „kinderen zoiets als een Kinderbijbel nodig hebben om zo het beeld van Christus in hen levend te maken“. Hij wist echter ook dat de kinderen in veel landen zo arm zijn, dat zij alleen maar zouden kunnen dromen van zo’n cadeau. Bovendien bestond er destijds in veel talen nog geen kinderbijbel. Daarom besloot hij om met behulp van zijn weldoeners aan kinderen in de hele wereld een kinderbijbel cadeau te doen. Het boekje „God spreekt tot zijn kinderen“ is momenteel met een oplage van meer dan 50 miljoen exemplaren in meer dan 170 talen verschenen.

Je voelt dat de mensen open staan voor God
Een van de vele talen waarin de kinderbijbel is verschenen, is het Tetum, een van de twee officiële talen van Oost-Timor, dat met zijn bijna 98 % katholieken een van de katholiekste landen ter wereld is. De Kerk bloeit op dit eiland dat ook een staat is – en zij is jong, want meer dan 60% van de bevolking is jonger dan 25 jaar. „’s Zondags kun je in de steden en dorpen bijna alle inwoners zich op weg zien begeven naar de kerk. En de Missen door de week, die wegens de hitte al ’s morgens om 6 uur worden gelezen, worden door hele schoolklassen bezocht. Je voelt dat de mensen open staan voor God, in het bijzonder de kinderen. Na de H. Mis lopen groepen kinderen naar de priester toe, kussen hem de hand en vragen om zijn zegen“, zo vertelt Pater Martin Barta, internationaal geestelijk adviseur van Kerk in Nood, die het land onlangs heeft bezocht. Het gaat hier echter ook om een arm land, dat op de Human Development Index van de Verenigde Naties op de 128e plaats staat van in totaal 187 landen. 37 % van de rond de 1, 2 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens.

De vreugde is groot!
De Paters Salesianen, die in Oost-Timor meer dan 50 basisscholen leiden, hebben Kerk in Nood om hulp gevraagd voor het drukken van 10.000 kinderbijbels in het Tetum. Ondertussen zijn de boekjes bij de kinderen aangekomen. De vreugde was groot! De paters en de kinderen danken alle weldoeners die met 7575,76 euro hebben meegeholpen om in Oost-Timor “het beeld van Christus in de harten van de kinderen levend te maken.“

Projectcode: 353-04-89

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/