Straf voor schoolgaande vrouwen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Vijf Afghaanse studentes zijn ernstig gewond geraakt door aanvallen met bijtend zuur. Het incident gebeurde afgelopen week in de Afghaanse provincie Kandahar, waar de fundamentalistische Taliban sterke invloed hebben ondanks de aanwezigheid van buitenland
20081114afghanistan

Vijf Afghaanse studentes zijn ernstig gewond geraakt door aanvallen met bijtend zuur. Het incident gebeurde afgelopen week in de Afghaanse provincie Kandahar, waar de fundamentalistische Taliban sterke invloed hebben ondanks de aanwezigheid van buitenlandse troepen.

De aanval op de studentes lijkt een algemene waarschuwing aan het adres van alle vrouwen om het uit de Koran afgeleide verbod op onderwijs voor vrouwen.

De studentes waren gemakkelijk herkenbaar aan hun schooluniform, toen zij werden benaderd door mannen op een motorfiets. "Een van hen gooide zuur in het gezicht van mijn zus", vertelt de 16-jarige Latefa aan Aljazeerah. "Ik probeerde haar te helpen, maar toen gooiden zij ook zuur naar mij." Toen voorbijgangers kwamen kijken wat er gebeurd was maakten de twee aanslagplegers zich uit de voeten.

Van het vijftal is de 18-jarige Shamsia is met ernstige brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. Bij de aanval is waarschijnlijk accuzuur gebruikt. (KN/AsiaNews)