Stokslagen christin (60) voor verkoop alcohol

maandag, 18 april 2016
Nieuws

In de Indonesische provincie Atjeh heeft een christelijke vrouw dertig stokslagen gekregen, omdat zij alcohol verkocht. De vrouw werd onder de op Atjeh geldende shariawetgeving veroordeeld tot de straf. Die werd in het openbaar uitgevoerd. Een menigte van zo’n duizend mensen keek toe.

Eerste niet-moslim
Atjeh is de enige provincie in Indonesië waar de islamitische wetgeving geldt. Die werd eerder alleen toegepast op moslims, maar vorig jaar werd bepaald dat de shariawetgeving in bepaalde gevallen ook geldt voor niet-moslims.

Volgens overheidsambtenaar Lili Suparli is dit “de eerste keer dat een burger van buiten de moslimgemeenschap is gestraft voor het schenden van de regels uit de koran”.

Verbod op Valentijnsdag
Sinds de invoering van de shariawetgeving in 2005 staan er op Atjeh strenge straffen op het gebruik van alcohol, overspel en gokken. Veel inwoners van de Indonesische provincie verzetten zich echter tegen nog strengere wetten, zoals het verbod op het dragen van jeans door vrouwen, dansen in het openbaar en het vieren van Valentijnsdag.

Bron: Katholiek Nieuwsblad/AsiaNews