Steun voor het levensonderhoud van de Karmelietessen in Tarnow (Polen)

Project
Project in PolenContemplatieve zusters wijden zich volledig aan het gebed. Zij brengen de noden van de hele wereld bij God. Door hun beschouwelijk leven in de afgeslotenheid van hun slot, is het voor hen echter heel moeilijk om in hun levensonderhoud te v
ACN-20131017polen01880

Contemplatieve zusters wijden zich volledig aan het gebed. Zij brengen de noden van de hele wereld bij God. Door hun beschouwelijk leven in de afgeslotenheid van hun slot, is het voor hen echter heel moeilijk om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarom helpt Kerk in Nood contemplatieve zusters overal ter wereld, bijvoorbeeld in Polen, waar wij al 50 jaar lang contemplatieve kloosters steunen.

Het beschouwelijke leven bloeit in Polen. Er zijn bijvoorbeeld alleen al meer dan 24 Karmelietessenkloosters met meer dan 400 zusters. De Karmelietessen hebben in Polen al een lange traditie:
De eerste Carmel werd al in 1612 gesticht, maar 50 jaar nadat de Heilige Teresia van Avila in Spanje de orde van de ongeschoeide Karmelietessen had gesticht. Nog steeds is er veel aanloop van nieuwe kloosterlingen: de Carmel in Kattowitz had zelfs zoveel roepingen dat in 2001 een nieuw Karmelietessenklooster werd gesticht in Tarnow, dat met 15 zusters startte. Nu leven er 19 kloosterzusters. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar, en er konden al zusters van daar naar een kleiner klooster worden "geëxporteerd", om daar de gemeenschap te versterken.
De zusters leiden een zeer eenvoudig leven. Zij dragen touwsandalen, die zij zelf maken, en zij slapen op harde britsen. Als matras gebruiken ze strozakken. De weinige meubels in hun cel zijn getimmerd van grof hout. Voor het eten komt er fruit en groenten op tafel uit de eigen tuin. De zusters verdienen een deel van hun levensonderhoud met het naaien en verstellen van liturgische gewaden en de fabricage van gipsen heiligenbeelden. Toch zijn zij op de jaarlijkse steun van Kerk in Nood aangewezen. Ook dit jaar hebben onze weldoeners weer met 2850 euro geholpen. Zuster Maria Dorota van de Allerheiligste Eucharistie, de Priorin van het klooster schrijft: "Wij zijn vol dankbaarheid voor de steun die u ons al zoveel jaren lang geeft, en wij danken God door Maria en de Heilige Josef dat uw werk bestaat en groeit. Wij bidden voor u en uw weldoeners, dat de goede God u vele malen moge vergelden, wat u met ons deelt."
Projectcode: 424-06-39
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.