Steun voor de theologiestudie van jonge kloosterzusters (Bolivia)

Project
Het in het Andesgebergte gelegen bisdom El Alto mag zich verheugen in een stijgend aantal roepingen. Vooral bij de vrouwelijke religieuze orden is veel aanwas. Gezien de steeds complexer wordende realiteit van het leven moet deze nieuwe generatie religieu
ACN-20130828bolivia00337

Het in het Andesgebergte gelegen bisdom El Alto mag zich verheugen in een stijgend aantal roepingen. Vooral bij de vrouwelijke religieuze orden is veel aanwas. Gezien de steeds complexer wordende realiteit van het leven moet deze nieuwe generatie religieuzen van de orde goed worden opgeleid. Zodoende moeten ook jonge vrouwen theologie studeren in het kader van hun opleiding. De Salesianer missiezusters van het H. Hart van Jezus zijn op dit terrein zeer actief. De jonge zusters studeren theologie om zich volledig aan de Nieuwe Evangelisatie te kunnen wijden.
Zuster Evelyn Bernales Fuentes, die voor de opleiding van de jonge zusters verantwoordelijk is, schrijft: "Tegenwoordig zijn onderwijs en gezondheidszorg volledig in handen van de regeringen, die deskundigen hebben die volledig aan de behoeften op deze terreinen kunnen voldoen. Er zijn echter maar heel weinig "deskundigen" die zich bezig houden met de spiritualiteit in de samenleving en die de mensen niet alleen psychologisch begeleiden, maar hun ook het aangezicht van God, de Heer van de geschiedenis, tonen die elke stap begeleidt van degenen die zich eenzaam en stuurloos voelen en die in de samenleving waarin zij leven, tot zij er bij neervielen naar duizenden mogelijkheden hebben gezocht om hun constante leegte te vullen."
Kerk in Nood helpt met 9570 euro, zodat 20 vrouwelijke studenten het propedeuse theologie kunnen doen en nog 24 andere theologie als hoofdvak kunnen studeren.
Projectcode: 211-05-79
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.