Steun voor de opleiding van 51 seminaristen in Arequipa(Peru)

Project
De Kerk in Peru heeft dringend behoefte aan bevlogen en toegewijde herders. 88% van de bevolking van Peru is weliswaar katholiek, maar zij hebben gebrek aan priesters en dat leidt er o.a. toe dat maar 12% van de katholieken 's zondags de H. Mis bijwoont e
20120814peru001

De Kerk in Peru heeft dringend behoefte aan bevlogen en toegewijde herders. 88% van de bevolking van Peru is weliswaar katholiek, maar zij hebben gebrek aan priesters en dat leidt er o.a. toe dat maar 12% van de katholieken ‘s zondags de H. Mis bijwoont en slechts 30% van de huwelijken kerkelijk wordt gesloten. Als er meer priesters zouden zijn voor deze gelovigen, zouden de cijfers er waarschijnlijk anders uitzien. Ondertussen zijn er ook goede berichten, want behalve in Mexico en Columbia zijn er nu ook in Peru steeds meer roepingen. Maar Peru is geen gemakkelijk gebied voor de zielzorg: er zijn onherbergzame gebieden zoals het Andesgebergte, maar er is ook oerwoud. De verschillen tussen deze gebieden zijn immens groot, en in de maatschappij zijn er daarnaast extreme verschillen tussen arm en rijk. Veel mensen worden uitgebuit, bijvoorbeeld in de mijnen.

In Arequipa, de op één na grootste van het land, studeren 51 seminaristen uit vier Peruaanse bisdommen, en zij krijgen een uitstekende opleiding. Zij zouden graag als arbeiders in de Peruaanse wijngaard van de Heer gaan werken. Er staat hun veel arbeid te wachten, maar ook veel vreugde en een rijke oogst, zoals de jonge seminaristen al bij hun eerste pastorale acties mochten ervaren. "Kerk in Nood" ondersteunt de opleiding van deze toekomstige priesters in Arequipa elk jaar.

Projectcode: 234-02-79

Dit project is een voorbeeld van wat "Kerk in Nood" doet. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project worden besteed om het pastorale werk van "Kerk in Nood" mogelijk te maken.