Steun campagne "Een miljoen Kinderen Bidden de Rozenkrans" (Venezuela)

Project
Het is 9 uur 's morgens. De kinderen in de klas onderbreken hun lessen en halen hun rozenkrans te voorschijn. De onderwijzer bidt voor en de kinderen bidden na. Het is een opvallend gezicht en het is op duizenden plaatsen in de wereld te zien....
20120508venezuela011

Het is 9 uur ‘s morgens. De kinderen in de klas onderbreken hun lessen en halen hun rozenkrans te voorschijn. De onderwijzer bidt voor en de kinderen bidden na. Het is een opvallend gezicht en het is op duizenden plaatsen in de wereld te zien. Op het basisonderwijs onderbreken kinderen hun spel. Als ze te klein zijn om de Rozenkrans te bidden, maken ze tekeningen, brengen ze bloemen voor Onze Lieve Vrouw of zingen ze Marialiederen.

Deze campagne wordt al 7 jaar lang gevoerd, bekend onder de naam "Een miljoen Kinderen Bidden de Rozenkrans". Het intiatief werd in 2005 in Venezuela genomen en heeft zich over de hele wereld verspreid. De initiatiefnemers herinneren aan de woorden van de bekende ‘Padre Pio’, nu de Heilige Pio van Petrelcina: "Als een miljoen kinderen de Rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen." De campagne vond ook steun bij Paus Johannes Paulus II die verklaarde: "Ik reken nu op de weldaad van dit gebed als bron voor vrede in de wereld en in de gezinnen."

Venezuela, waar de campagne werd gelanceerd, heeft grote behoefte aan dit gebed. Het is een land met een socialistische regering die de Kerk veel problemen geeft en haar waar mogelijk dwars zit. Hoewel meer dan 85% van de bevolking Katholiek is, moet de Kerk haar dienstverlenende taak tegen de stroom in verrichten. We zouden haar kunnen omschrijven als een "voordurend belaagde Kerk", zegt een Venezolaanse bisschop in een gesprek met Kerk in Nood. Nog afgezien van politieke aanvallen, vinden er in Katholieke kerken geregeld ontheiligingen plaats van gewijde schilderingen en beelden. De behoefte wordt er daarom alleen maar groter door om het geloof van de kinderen te versterken en hen op te nemen in de strijd voor het goede en ware, voor vrede en eenheid.

 

Eigenlijk schittert de campagne door haar eenvoud. "Een Miljoen Kinderen Bidden de Rozenkrans" betekent simpelweg dat kinderen bidden, waar ze ook zijn: in de klas, op de kleuterschool, in de kerk of in het ziekenhuis. Reizen en vervoer zijn niet nodig. Wel is er nog steeds behoefte aan materiaal om de campagne meer bekendheid te geven – in de vorm van posters, blaadjes en brochures. Kerk in Nood steunt het projet met 4,500 Euro, zodat het komende jaar nog meer kinderen bij de campagne in Venezuela betrokken kunnen worden.

 

Projectcode: 239-20-89

 

Dit project is slechts een voorbeeld van ons werk. Als u dit wilt steunen, of een ander, soortgelijk project dat valt onder de pastorale prioriteiten van Kerk in Nood, vermeldt dan onderstaande (of bovenstaande?) referentiecode bij het overmaken van uw gift. Hartelijk dank.