Stampvolle kerken in Nepal

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Nooit eerder in de geschiedenis hebben in Nepal de Christelijke kerken zo afgeladen vol gezeten als afgelopen Kerstmis. Dat zeggen vertegenwoordigers...
20111227Nepal01

Nooit eerder in de geschiedenis hebben in Nepal de Christelijke kerken zo afgeladen vol gezeten als afgelopen Kerstmis. Dat zeggen vertegenwoordigers van zowel Katholieke als Protestantse geloofsgemeenschappen.

De Kerstplechtigheden werden ook door duizenden niet-Christenen bijgewoond.
Alleen al de kathedraal van Kathmandu trok meer dan 2.000 belangstellenden, aldus Bisschop Anthony Sharma. Het Godshuis was enige tijd geleden nog het doelwit van een terroristische aanslag.

Omdat de kerk slechts duizend mensen kan herbergen moesten veel mensen de Nachtmis buiten volgen. Beveiligingsmedewerkers moesten noodgedwongen de deuren open houden die vanwege het gevaar vvan aanslagen de laatste jaren hermetisch gesloten bleven.

"We moeten allemaal naar de hemel kijken en Hem volgen die zijn leven voor de mensheid opofferde", zei de Bisschop in zijn preek. Met het oog op de vele niet-Christelijke toehoorders riep hij mensen van alle gezindten op om zich in te zetten voor de vrede.

Duizenden mensen woonden een dienst bij van de protestantse gemeenschap van Kathmandu. Narayan Sharma, Bisschop van de Protestantse Kerk Gyaneshwor, zei dat het gebouw tot de nok toe vol zat met mensen. Ook in het centrum van Kathmandu was grote belangstelling voor Kerstactiviteiten.

Bron: AsiaNews, foto: AsiaNews