Sprankje hoop: vluchtelingen keren terug

Project
Sinds de inval van de Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië, zijn in de omgeving van Mosoel vanaf 2014 meer dan 875.000 mensen gevlucht voor de gevechten.
ACN-20170530-55502

Sinds de inval van de Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië zijn in de omgeving van Mosoel vanaf 2014 meer dan 875.000 mensen gevlucht voor de gevechten. Onder hen 130.000 Christenen. Inmiddels heeft het Iraakse leger de stad heroverd op IS en strijdt het om de laatste nederzettingen die nog door terroristen worden bezet. Vluchtelingen uit dorpen in de als veilig aangemerkte gebieden keren inmiddels terug.

Sommige vluchtelingen zijn al drie jaar niet meer in hun dorpen geweest en weten totaal niet wat ze aantreffen. Zij verblijven in vluchtelingenkampen, waar ze in tenten of containerwoningen leven. Daar moeten zij met meerdere familieleden één kamer delen. lang zagen ze geen licht aan het einde van de tunnel. Hoewel de kinderen naar school kunnen, stagneert het leven voor hen – ze hebben geen werk en kunnen geen toekomst opbouwen. Dat ze kunnen terugkeren naar hun dorp, is voor velen een sprankje hoop.

Voordat ze terugkeren naar huis, moeten echter herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. De mankracht is er. Veertig ingenieurs en tweeduizend vakmannen uit eigen gemeenschap staan klaar om te beginnen. Zij hebben alleen niet het geld om de huizen te repareren. De meeste vluchtelingen hebben drie jaar lang hun baan niet kunnen uitoefenen, waardoor ze geen of weinig inkomsten hebben.

Helpt u hen mee, zodat zij weer kunnen terugkeren naar hun eigen dorpen en huizen? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van "Terugkeer Christenen Irak."