Soedan: "Ook priesters kennen trauma’s van burgeroorlog"

donderdag, 11 mei 2017
Nieuws
ACN-20170123-50289

Katholieken in Soedan kennen het lijden uit eigen hand. Een hele generatie kent niets anders dan geweld, vervolging en armoede door de bijna 25 jaar durende burgeroorlog. Dit leidde tot een afscheiding van het nieuwe Zuid-Soedan, wat veel littekens heeft achtergelaten bij de bevolking. De jonge priesters van Soedan – met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar – dragen nog steeds de trauma’s van deze moeilijke tijd met zich mee. Met uw hulp kunnen zij deze een plek geven.

De priesters van het aartsbisdom Khartoum proberen hun parochianen zoveel mogelijk te helpen met pastorale zorg, materiële ondersteuning en onderwijs. De weinige priesters zijn door God geroepen om herders te zijn voor al deze mensen, maar hebben dezelfde trauma’s als veel hun parochianen. Om te voorkomen dat deze herders onder de druk bezwijken, is het belangrijk dat zij tot rust kunnen komen, geestelijke begeleiding en pastorale vorming krijgen. Daarom heeft het aartsbisdom een huis ingericht waar priesters altijd welkom zijn voor hulp en raad.

Het huis is bestemd voor priesters uit zowel Soedan als Zuid-Soedan. Voor €30.000 kan de uitbreiding worden gerealiseerd waarmee alle priesters de benodigde hulp of vorming kunnen krijgen.

Helpt u mee deze priesters weer te sterken zowel lichamelijk als geestelijk, zodat de parochianen in Soedan kunnen hopen op een betere toekomst? Doneer online of maak uw gift over onder vermelding van code 150-08-19.