Sierra Leone: Ebola, dan overstroming

woensdag, 13 april 2016
Nieuws
ACN-20151130-32888

“We blijven God en ook onze eigen kerk dankbaar voor de ondersteuning,” zegt Baromi Kanu, een 86 jaar “jonge” vrouw, nadat ze een pakket met voedsel heeft ontvangen van Aartsbisschop Edward Tamba Charles. Kanu is een van de slachtoffer van de overstromingen in het oostelijk deel van Freetown, en in Blackhall Road, Cline Town en Grand Vile. In totaal profiteerden 41 families van de noodhulp van Kerk in Nood.

De slachtoffers hadden dringend behoefte aan voedings- en nonfood artikelen. Ook kregen 246 parochianen schoolartikelen en cheques voor noodmaterialen. Het aantal families dat werd geregistreerd en geïdentificeerd als getroffen was veel groter dan de beschikbare voorraden. Tijdens het uitdelen zei de Aartsbisschop Edward Tamba Charles: “De Kerk draagt zorg voor haar mensen, wij zijn in Christus één familie. Wij zijn heel blij dat we goede partners hebben zoals Kerk in Nood, zodat we tegemoet konden komen aan de noden van onze broeders en zusters in de parochies in deze moeilijke tijden,” aldus mgr. Tamba Charles.

Sommige kinderen zijn sinds 16 september niet naar school geweest. Zij krijgen schoolspullen en geldelijke ondersteuning om terug te gaan naar school. De kinderen moesten langer dan tien maanden thuisblijven, eerst ten gevolge van de uitbraak van Ebola en daarna door de overstroming. Namens de slachtoffers in Sierra Leone willen we u graag danken voor uw steun.