Serie aanslagen teistert Nigeria

dinsdag, 07 juli 2015
Nieuws

Bij een vermoedelijk door Boko Haram gepleegde zelfmoordaanslag zijn in het Nigeriaanse Zaria dinsdag ten minste twintig mensen omgekomen. Dat meldt de Premium Times. De gouverneur van Kaduna, de staat waarin Zaria ligt, bevestigde het aantal diezelfde dag via zijn Twitter-account.

De aanval kwam enkele uren na een zelfmoordaanslag maandag bij een moskee in Kano. Vergelijkbare explosies doodden zondag 44 mensen in Jos, op dezelfde dag dat een zelfmoordenaar in Potiskum zes mensen vermoordde in een kerk. De aanslag in Kano werd volgens This Day gepleegd door een tienermeisje.

Gedurende de zondag werden volgens persbureau AP op verschillende plekken verder een islamitisch restaurant, tientallen kerken en driehonderd huizen aangevallen. In Jos was ook een moskee het doelwit.

Volgens een door de Premium Times aangehaalde inwoner van Zaria, was het doelwit in die stad een lokaal overheidsgebouw, waar juist ambtenaren werden gescreend. De zelfmoordenaar blies zich volgens de inwoner midden in de menigte op.

 

Bron: Katholiek Nieuwsblad