School, bisschopshuis en Caritaskantoor vernield in Pakistan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Totale vernieling van de kerk, de school en het bisschopshuis, waarbij de bisschop gewond raakte. Dat was het resultaat van een bomaanslag die na de verkiezingen in Pakistan gepleegd werd op het politiebureau in Quetta, maar ook...
20130521Pakistan01

Totale vernieling van de kerk, de school en het bisschopshuis, waarbij de bisschop gewond raakte. Dat was het resultaat van een bomaanslag die na de verkiezingen in Pakistan gepleegd werd op het politiebureau in Quetta, maar ook veel schade aanrichtte de kleine christelijke gemeenschap. Volgens berichtgeving van Fides had de bomaanslag in de onrustige provincie Baluchistan een gewicht van 2000 kilo en ontplofte op 12 mei in de avonduren. Er vielen acht doden en 97 personen raakten gewond . Ook werd het gebouw van de nabijgelegen katholieke Kerk beschadigd. De apostolische vicarus van Quetta, mgr. Victor Gnanapragasam, die in zijn kamer lag te slapen , werd geraakt door het glas in de raam. De deuren en ramen van de kloosterkapel waren gebroken. De deuren, ramen en muren van het bisschopshuis, van het kantoor van Caritas, de scholen en het klooster van de Oblaten van Maria Onbevlekte Ontvangenis zijn zwaar beschadigd.

Katholieke scholen die door missionarissen en zusters worden gerund, zijn op dit moment gesloten en zullen onbewoonbaar zijn voor minstens een week om puin te ruimen en de stabiliteit van de schoolgebouwen te controleren. De bisschop is weer aan het werk, maar de missionarissen uiten tegenover Fides hun bezorgdheid en vragen hulp bij de restauratie van de beschadigingen. De priester Renard Lawrence, die woonde in de gebouwen die beschadigd zijn, zegt dat "de aanval samenhangt met politiek geweld voor de verkiezingen. Nu hoopt hij dat er weer een constructief en vreedzaam klimaat komt voor de ontwikkeling van de samenleving in Beluchstan.

Bron: PA/Agenzia Fides

Foto: Oriental Review.org