Schoenen en winterkleding voor belegerde Aleppo

Project
ACN-20151009Syria30417

Aleppo hoort tot de steden die het ergste onder de burgeroorlog te lijden hebben. In het verleden was dit het economische centrum van het land. Nu is de industrie ingestort en complete stadswijken liggen in puin en as. De watervoorziening is ontregeld, er is gebrek aan alles wat noodzakelijk is om te leven. Als de mensen een beetje groente willen kopen, moeten ze vaak gevaarlijke buurten doorkruisen, waar sluipschutters zitten of waar gebombardeerd wordt.

Ze was zo blij dat ze nieuwe kleren had gekregen
De Zusters van de Congregatie van Jezus en Maria zorgen met behulp van Kerk in Nood voor de noodlijdende bevolking en proberen de ergste nood te lenigen. Vaak zijn het juist de kinderen die hen daarvoor op een ontroerende manier bedanken: de achtjarige Celine bracht de zusters een bedankkaart met een reep chocola, die ze bij de catechismusles gekregen had. Een stuk chocola is in Aleppo een kostbaar bezit, maar het kleine meisje schonk het aan de zusters omdat ze zo blij was dat ze, voor het eerst sinds het begin van de oorlog, nieuwe kleren had gekregen.

Nu staat de winter voor de deur. De zusters zouden 3500 kinderen graag schoenen willen geven en nog 4300 andere mensen warme kleren. Want de winter is ook in Syrië koud en winterkleren zijn duurder dan zomerkleren, maar ze zijn dringend nodig. Daarmee doen de zusters niet alleen iets goeds voor degenen die de kleding cadeau krijgen, maar met de aanschaf van schoenen en kleding ondersteunen ze ook de lokale bedrijfjes en naaiateliers, die de kleren maken en verkopen. In de stad, waar nog nauwelijks mensen wonen die werk hebben, is dit voor veel gezinnen een belangrijke inkomensbron. Zuster Annie Demerjian schrijft: „Dit cadeau zal de mensen laten glimlachen en zal hun hart van vreugde vervullen.“ Kerk in Nood helpt met 70.000 euro.

Projectcode: 330-09-59

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.

Foto: Kerk in Nood