Sara uit Aleppo: “Deel tienertijd kwijt”

Project
“Ik hoop dat ik weer vrolijk kan zijn” zegt Sara uit Aleppo serieus. Terwijl haar Nederlandse leeftijdsgenoten zich druk maken over kleding en feestjes, moet de tiener uit Syrië op haar hoede zijn als ze naar buiten gaat.
syrië-meisje

 “Soms horen we schoten en explosies, dus het is beangstigend om de straat op te gaan en een normaal leven te leiden.” Hoewel het gevaar nog niet volledig is geweken, zijn de bombardementen van voorgaande jaren voorbij. Langzaam wordt het tijd voor genezing en verwerking.

“Geen tienertijd”
Kinderen en tieners moeten de ernstige beelden van de oorlog hun hele leven met zich meedragen. Het tienermeisje spreekt als een volwassene: “Ik had niet echt een mooie kindertijd, ik groeide op toen deze dingen begonnen. En ik ben een deel van mijn tienertijd kwijt, ik kan het niet meer terugkrijgen.”

Verwerking
De Kerk in Aleppo helpt kinderen als Sara bij verwerking van hun trauma’s. Vooral de samenkomst is voor de Christenen belangrijk in een omgeving waar zij een minderheid vormen. Samen met een lokale zakenman draagt Kerk in Nood bij aan de wederopbouw van het Al-Yarmouk sportcentrum, dat vroeger al een ontmoetingsplek was voor Christenen. Er zijn verschillende Christelijke groepen, waaronder Armeense Christenen, die elkaar in dit sportcentrum ontmoeten. “Het helpt de families om een zo normaal mogelijk leven te leiden en om in Syrië te blijven. Het samenkomen, is een bron van vreugde en nieuwe hoop voor ons allemaal en een bemoediging in ons geloof.”

In Syrië blijven
Ook bij Sara begint de hoop langzaam terug te komen, al blijft ze onzeker: “Ik hoop dat het snel zal eindigen, maar ik weet niet wat de toekomst voor ons in petto heeft. Ik hoop dat tenminste iets van mijn dromen uitkomt binnen wat mogelijk is, hier in mijn land.”

Helpt u mee tieners als Sara een plaats te geven waar ze zich als Christen thuis voelt en waar ze weer tiener kan zijn? Doneer dan via onze website of maak uw gift over onder vermelding van “Hulp aan tieners Aleppo.” De tieners hopen op uw steun!