Sabah wil terug naar huis dat IS vernielde

Project
20170203_Teleskuf03

Sabah Eskaria is net als zijn vader geboren in Batnaya, op de Nineveh-vlakte in Irak. "Dit is mijn huis dat werd vernietigd tijdens de strijd tegen ISIS. Terugkomen naar Batnaya is de juiste oplossing voor ons. We hebben zoveel geleden sinds we 3 jaar geleden binnen ons eigen land moesten vluchten. Sommigen van ons zijn naar het buitenland geëmigreerd. Het enige dat we nu willen, is terugkeren naar ons dorp."

Kerk in Nood draagt bij aan de wederopbouw van ruim 12.000 huizen in de Christelijke dorpen op de vlakte van Nineveh in Irak. Het is een enorme klus, maar 40 ingenieurs en ruim 2.000 vaklieden staan klaar om aan het werk te gaan. “Wij luisteren niet naar stemmen die ons ontmoedigen, maar blijven vastbesloten om terug te keren, ondanks alle moeilijkheden die ons wachten. Christus is onze toren van kracht die ons hoop geeft. We moeten volharden, want dit is onze grond en ons erfdeel. Ik ben ontzettend dankbaar dat we een organisatie als Kerk in Nood aan onze zijde hebben”, besluit de Syrisch-Katholieke aartsbisschop van Mosoel, Yohanna Petros Mouche.

Helpt en bidt u mee, zodat de Christenen van Irak terug naar huis kunnen? Doneer dan via deze website of maak uw gift over onder vermelding van ‘Wederopbouw Nineveh’.