Roep om berechting daders gemarteld vermoord jongetje

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Diverse christelijke organisaties in India roepen justitie op om de daders, die ruim twee weken geleden de zevenjarige christelijke Anugrag Gemethi hebben gemarteld en vermoord, op te sporen en te berechten. Het jongetje, ook wel Anmol genoemd, werd op 18
20130512_India01

Diverse christelijke organisaties in India roepen justitie op om de daders, die ruim twee weken geleden de zevenjarige christelijke Anugrag Gemethi hebben gemarteld en vermoord, op te sporen en te berechten. Het jongetje, ook wel Anmol genoemd, werd op 18 november zwaar verminkt dood gevonden in een vijver in het dorp Gamidi, in het noordwesten van India.

In het autopsierapport van justitie staat dat het jongetje is verdronken en dat de verwondingen zijn veroorzaakt door beten van dieren. Volgens vijf getuigen echter waren zijn oren en neus afgesneden en zijn ogen uitgestoken. Ook had hij brandplekken op zijn huid en diepe snijwonden in zijn voeten, handen en armen.

Volgens de vader, Harish Gemethi, is de jongen vermoord door hindoe-extremisten uit het dorp, die het christelijke gezin al jaren met de dood bedreigen. De man heeft de namen van de bedreigers aan de politie doorgegeven met de vraag om onderzoek naar hen te doen.

‘Schandelijk’
De katholiek-christelijke Indiase ontwikkelingshulporganisatie CSF laat in een brief aan de Vaticaanse missiepersdienst Fides weten dat het ‘schokkend" is "dat een kind van zeven jaar niet werd gespaard door hindoefundamentalisten". Het is volgens de CSF nog ‘schandelijker dat de plaatselijke politie niet in staat is om de moordenaars op te sporen en te berechten".

De hulporganisatie is de campagne ‘gerechtigheid voor de martelaar Anmol’ begonnen om kerkleiders, politie en politici te bewegen om zich in te zetten voor de opsporing en berechting van de daders van de brute moord. Verder wil de CSF dat de daders zwaar worden gestraft, dat de familie compensatie krijgt voor hun vermoorde kind en dat er een einde komt aan de "vervolging van Indiase christenen".

Bron: Katholiek Nieuwsblad/Fides

Foto: Christiantoday