RK Parochies in Nederland grijpen Kerstmis aan voor nieuwe evangelisatie

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De katholieke parochies in Nederland omarmen massaal het initiatief van Kerk in Nood, Samuel Advies en Katholiek Alpha Centrum om met Kerstmis te evangeliseren met behulp van een...
20101117soedan01

De katholieke parochies in Nederland omarmen massaal het initiatief van Kerk in Nood, Samuel Advies en Katholiek Alpha Centrum om met Kerstmis te evangeliseren met behulp van een kerstkaart met daarop de uitleg dit feest. Inmiddels zijn er door de gezamenlijke parochies in Nederland zo’n 100.000 kaarten besteld om te verspreiden onder parochianen en andere belangstellenden. Om aan de grote vraag te voldoen hebben de drie organisaties besloten tot een herdruk met een oplage van 50.000 stuks.

De mooi vormgegeven kerstkaart is door de drie samenwerkende organisaties ontwikkeld en bedoeld om mensen op een eigentijdse wijze te laten kennismaken met de betekenis van Kerstmis en het christelijk geloof. De parochies reiken hiermee iets aan wat tot nadenken stemt en een uitnodiging in zich draagt om op zoek te gaan naar God. In het kader van het "Jaar van het Geloof" is deze kerstkaart daarom een prachtig middel om niet-gelovigen te attenderen op Jezus en Zijn Kerk en voor gelovigen biedt het een hulp om mensen in de eigen omgeving "aan te spreken".

Verschillende parochies kiezen ervoor om de kerstkaart vooraf aan Kerstmis te verspreiden met een uitnodiging voor de kerstvieringen, andere delen hem uit in de kerstnacht zelf met bijv. een uitnodiging voor een startend aanbod in de parochie dat ook geschikt is voor nieuwe mensen, zoals de Alpha-cursus. Maar ook wordt de kerstkaart met passende tekst gestuurd naar alle parochianen of vrijwilligers, soms als bijlage in het parochieblad.

De kerstkaarten zijn inmiddels helemaal uitverkocht. We hebben er in totaal 150.000 mogen leveren aan parochies, congregaties en particulieren en inmiddels zijn we door de voorraad heen. We zijn dankbaar voor de grote belangstelling.