Rimsha op borgtocht vrij en naar veilige locatie gebracht

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Ik ben erg blij dat mijn dochter is vrij gelaten", zegt de vader van Rimsha Masih, het van blasfemie beschuldigde meisje. Misrek Masih vertelt dat toen zij gevangen genomen werd zijn wereld instortte en hij erg...
20120910Pakistan_Rimsha_Masih_komt_vrij

"Ik ben erg blij dat mijn dochter is vrij gelaten", zegt de vader van Rimsha Masih, het van blasfemie beschuldigde meisje. Misrek Masih vertelt dat toen zij gevangen genomen werd zijn wereld instortte en hij erg bang was. Nu zij op borgtocht is vrijgelaten bedankt hij iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Zijn geloof in Jezus heeft hem geholpen hoop te houden. Paul Bhatti, de adviseur van de President op het gebied van minderheden, bedankt zijn vermoorde broer Shabbaz "dat hij mij de weg heeft laten zien."

"Ik ben erg blij dat mijn dochter is vrij gelaten", vertelt de vader van Rimsha Masih. "Ik ben zeer dankbaar voor de grote inzet van de katholieken van de alliantie voor minderheden in Pakistan (APMA) en van minister Paul Bhatti. Ze hebben onvermoeibaar gewerkt om haar vrij te krijgen." Het verstandelijk gehandicapte meisje was half augustus gearresteerd wegens blasfemie: ze werd verdacht van ontheiliging van een aantal bladzijden van de koran.

Na berichten dat een plaatselijke Iman een plastic zak met daarin verbrande papieren en pagina’s van de koran aan Rimsha gegeven zou hebben heeft het gerechtshof geoordeeld dat ze op borgtocht (volgens Pakistan Christian post 8200 euro) vrijgelaten mocht worden. Na betaling van deze borg door een Italiaanse mensenrechten organisatie (Umanitaria Padana Onlus) werd ze zaterdag met een militaire helikopter onder strenge beveiliging van de politie vanuit de gevangenis naar een geheime plaats gevlogen. Haar vrijlating werd rechtstreeks uitgezonden door de televisie .

Via een tussenpersoon laat de familie van Rimsha weten erg blij te zijn met de afloop van deze affaire. Ze zijn erg blij dat ze weer herenigd zijn en nu samen op een veilige plaats verblijven.

Bron: Asianews.

Foto: Vinienco.com