Restauratie van de kapel in Phat Thuong

Project
De kapel in het Vietnamese Phat Thuong is een bijzonder monument. Het is gebouwd in 1885 in de traditionele Sino-Vietnamese stijl. De kapel is helemaal van hout, en is een van de oudste en meest kostbare kapellen in de regio. De kapel is dringend toe aan
ACN-20150527-25145

De kapel in het Vietnamese Phat Thuong is een bijzonder monument. Het is gebouwd in 1885 in de traditionele Sino-Vietnamese stijl. De kapel is helemaal van hout, en is een van de oudste en meest kostbare kapellen in de regio. De kapel is dringend toe aan onderhoud en restauratie, maar de parochie kan dit niet betalen.

Op instorten
De kapel van Phat Thuong heeft veel te lijden gehad in de jaren van oorlog. Mede als gevolg van de armoede in de regio, is het hout van de kapel slecht onderhouden en staan het frame en de houten balken op instorten. Het is daarom te gevaarlijk geworden voor de ruim honderd parochianen om de Mis te vieren in de kapel.

Handen uit de mouwen
De parochie zou de kapel graag willen restaureren, maar de parochianen zijn allemaal kleine boeren en landarbeiders, en zijn te arm om dit te bekostigen. Wel willen zij graag zelf meehelpen en de handen uit de mouwen steken bij het project. Parochiepriester Pierre Nguyen Hong Phuc vraagt Kerk in Nood om hulp bij het financieren van de restauratie.

Kerk in Nood heeft parochiepriester Pierre € 5.000,- beloofd voor de restauratie van deze historische kapel. Helpt u mee?