Reparaties en inrichting seminarie Bamanya

Project
Elk jaar gaan ongeveer 100 jonge mannen naar het groot-seminarie in Bamanya om voor het priesterschap te studeren. Zij zijn vastbesloten om hun roeping te volgen, hoewel de omstandigheden in het verwaarloosde gebouw ronduit miserabel zijn. De studenten en
20090400projectcongo

Project in Kongo-Kinshasa

Elk jaar gaan ongeveer 100 jonge mannen naar het groot-seminarie in Bamanya om voor het priesterschap te studeren. Zij zijn vastbesloten om hun roeping te volgen, hoewel de omstandigheden in het verwaarloosde gebouw ronduit miserabel zijn. De studenten en het personeel hebben slechts een provisorisch dak boven hun hoofd, en steeds weer opnieuw worden mensen ziek omdat zij aan de elementen worden blootgesteld, met zeer weinig bescherming tegen koude en vocht. Het meubilair en de persoonlijke bezittingen worden regelmatig beschadigd, want wanneer het regent en niemand is in de ruimte om zijn bezittingen, zijn boeken en studiematerialen te redden, dan kan alles volledig worden doorweekt. De vliegenhorren op de vensters zijn ook vernield, zodat er een extra gevaar is van ziekten zoals malaria die door insectenbeten worden verspreid.

Eén van de grootste problemen het feit dat de keuken geen koelkast heeft, zodat het verse voedsel onmiddellijk moet worden gegeten en niet kan worden bewaard. Het voedsel kan niet worden opgeslagen en het seminarie kan daardoor niet profiteren van gunstige (seizoensprijzen) terwijl er op andere momenten bijna niets tee ten is.

Het seminarie heeft reeds een aantal maatregelen getroffen om wat geld in het laatje te brengen. De studenten hebben gereedschappen, zoals schoppen, vijlen, houthakkersbijlen en spades gemaakt en hen verkocht. Zij hebben akkers bewerkt zodat zij maniok en bonen kunnen verbouwen en vee kunnen weiden.

De rector verzekert ons, " De seminaristen laten creativiteit, verantwoordelijkheid en welwillendheid zien in het licht van een moeilijke situatie". Maar het geld dat zij daardoor hebben verdiend is nog bij lange na niet genoeg. Kerk in Nood heeft de rector € 30,000 beloofd zodat de eetzaal met twee koelkasten en diepvriezers kan worden uitgerust en zodat de meest dringende reparatiewerken kunnen worden uitgevoerd.

De projectcode is 115-02-13
Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.