Renovatie van een zusterhuis

Project
De zusters van het Missie-instituut 'Maria, Moeder van de Kerk', werken overal waar geen artsen en verpleegsters zijn. In het afgelegen district Oyam brengen zij hoop aan de mensen om wie zich verder niemand bekommert'
missionary_sisters_of_mary1

Burgeroorlog

Het bisdom Lira ligt in het noorden van Oeganda, dus in dat gebied van het land waar twintig jaar lang een burgeroorlog heeft gewoed. Het bloedige conflict dat in 2007 ten einde liep, heeft diepe sporen achtergelaten en grote wonden geslagen. Veel mensen zijn getraumatiseerd en gaan nog steeds gebukt onder grote angst; het opleidingsniveau is laag, omdat de meeste mensen tijdens de burgeroorlog niet naar school konden, de bevolking is bitter arm, vele lijden aan aids of zijn met HIV besmet. Er is veel hulp nodig.

Aids-centrum

De zusters van het Missie-instituut ‘Maria, Moeder van de Kerk’, werken overal waar geen artsen en verpleegsters zijn. In het afgelegen district Oyam brengen zij hoop aan de mensen om wie zich verder niemand bekommert. Hier leiden zij een ziekenhuis met 178 bedden, dat zij in 1993 hebben overgenomen van de zusters van de Congregatie Comboni. Bovendien beschikt de kliniek over een aids-centrum, waar zeer veel behoefte aan is. 

Termieten

De elf kloosterzusters die hier werken, moeten echter binnenkort hun missie opgeven. Want het in 1953 opgetrokken gebouw waar zij zijn ondergebracht, was destijds, bij hun aankomst, al in slechte toestand. Toen hoopten de zusters dat zij spoedig een renovatie konden doorvoeren. Maar zij hadden daarvoor niet genoeg geld, en zo werd de situatie steeds slechter. Er stroomde water door gaten in het dak, en termieten zijn het gebouw binnengedrongen en hebben de houten balken weggevreten. Ondertussen zijn delen van het dak ingestort en lopen de zusters gevaar als zij daar blijven. Omdat hun dienstwerk voor de mensen in de regio van levensbelang is, hebben wij hun beloofd met 15.000 euro aan de renovatie te zullen bijdragen.

"doneer%20nu%20project%20button2.jpg"

Projectcode: 158-05-19
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.