Renovatie van een voormalig schoolpand in Tileagd

Project
De katholieke school in Tileagd, in het noordwesten van Roemenië, werd in 1949 geconfisceerd door de staat. Pas in 2005 werd het pand aan de katholieke parochie teruggegeven. Helaas verkeerde het gebouw een zeer slechte staat, zodat het niet in gebruik ka

De katholieke school in Tileagd, in het noordwesten van Roemenië, werd in 1949 geconfisceerd door de staat. Pas in 2005 werd het pand aan de katholieke parochie teruggegeven. Helaas verkeerde het gebouw een zeer slechte staat, zodat het niet in gebruik kan worden genomen totdat het is gerenoveerd.

Tweede fase
De gemeenteraad en de plaatselijke parochie zijn in december 2005 begonnen met het opknappen van het gebouw. Zij willen er graag een jongerencentrum in vestigen. De eerste fase van de renovatie – de reparatie van het dak – is inmiddels afgerond. De volgende fase omvat het plaatsen van nieuwe ramen en deuren en een nieuwe vloer. Maar deze verbouwing kan de kleine lokale gemeenschap, die uit slechts 150 families bestaat, niet betalen. Daarom wendt parochiepriester Francisc Vilcec zich tot Kerk in Nood, met steun van bisschop Josef Tempfli.

Kerk in Nood heeft een bijdrage van € 7.000,- euro beloofd. Kunt u ons meehelpen met een donatie?