Religieuze zusters van de primaire levensbehoeften voorzien (Honduras)

Project
Ze is jong en ze werkt fulltime, en toch heeft ze nog steeds niet genoeg om van te leven. Ruth Nohemi Martinez is 29 jaar oud en sinds december 2010 is ze een religieuze zuster in de gemeenschap van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in San Francisco, in het
ACN-20140821honduras12869

Project in Honduras
Ze is jong en ze werkt fulltime, en toch heeft ze nog steeds niet genoeg om van te leven. Ruth Nohemi Martinez is 29 jaar oud en sinds december 2010 is ze een religieuze zuster in de gemeenschap van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in San Francisco, in het departement van Atlãntida. Zij is één van de 23 religieuzen werkzaam in het bisdom van La Ceiba aan de noordelijke Caribische kust van het land.

Actief op pastoraal en catechetisch gebied
De meeste van deze nonnen zijn actief op pastoraal en catechetisch gebied. Ze begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen door het verzorgen van godsdienstonderwijs op de kleuterscholen en scholen, door het voorbereiden van kinderen op hun Eerste Heilige Communie en van jonge koppels op het sacrament van het huwelijk. In veel van deze parochies zouden de parochiepriesters het simpelweg niet redden zonder de hulp van "hun" parochiezusters. Tegelijkertijd echter, zijn veel zusters ook actief in liefdadigheidswerk en in het sociaal werk. In hun werk met de jeugd houden ze kinderdagverblijven draaiend, helpen ze kinderen met hun huiswerk, verstrekken ze lunches aan de armste kinderen, zorgen ze voor de jongeren op het platteland en bieden ze psychologische en pedagogische hulp… Andere zusters werken in bejaardentehuizen en ziekenhuizen en in het apostolaat met moeders en vrouwen.

Groot bereik, weinig inkomsten
Het bereik van hun werk is enorm, maar er is een ding dat al deze zusters met elkaar gemeen hebben, en dat is het feit dat het weinige geld dat door slechts een paar zusters verdiend wordt met hun werk, niet voldoende is om hun gemeenschappen te ondersteunen. Zonder de hulp van gulle donaties van buitenaf, zou dit kostbare en rijk gezegende geestelijke werk van hen onmogelijk zijn. Kerk in Nood heeft altijd geholpen voor het werk van deze zusters en zal dat ook dit jaar blijven doen, met een bijdrage van 13.800 US dollars, zodat het apostolaat van religieuzen zoals zuster Ruth door kan blijven gaan.

Bisschop Michael Lenihan van La Ceiba schrijft het volgende: " Wij danken u met heel ons hart voor uw kostbare steun, die ons helpt om de Blijde Boodschap in ons bisdom te verspreiden."

Projectcode: 225-05-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.